iOS 10 ipuçları

ios


Apple işletim sisteminin yeni sürümü iOS 10 son yıllardaki en büyük yenilikleri içeriyor.Yeni tasarımı ve özelliklerine bakalım.

  1. Denetim merkezini açmak için , ekranın alt kısmından yukarı doğru parmağınızı sürükleyin, ikinci kartı görmek için ekranı sola doğru çekin.
  2. Klasör ismini değiştirmek için, klasöre hafifçe basılı tutun klasör adı seçili olarak gelecektir, ismini silerek değiştirebilirsiniz.
  3. Kilit ekranı açmak için ana ekrana basmanız yeterli
  4. Bildirim merkezini açmak için ana ekranı sağa çekmeniz yada kilitli ekranı sağa çekmeniz gerekiyor.
  5. Kameraya daha hızlı ulaşmak için kilit ekranında sola çekmeniz yeterli
  6. Akıllı ev aksesuarlarınız varsa yeni ev uygulamasına ekleyebilir ,denetim merkezini iki kez sola çekerek eklediğiniz ev seçeneklerini görebilirsiniz.Işıkları kapayıp açabilir, ışık parlaklığını ayarlayabilirsiniz.
  7. Klasörde görülen bildirim ışığını klasöre sert bastığınızda bildirimi olan uygulamayı hızlı işlemler listesinde görebilirsiniz.
  8. Uygulamalarınızı arkadaşlarınızla paylaşmak için, ana ekranda uygulamaya sert basın ve paylaş seçeneği ile istediğiniz paylaşma seçeneği ile paylaşın.
  9. İnterneti ne kadar kullandığınızı öğrenmek için , ayarlar simgesine sert basın hücresel veri seçeneğine basın buradan internet kullanımınızı öğrenip yönetebilirsiniz.
  10. Uygulamaları indirirken durdurabilir,iptal edebilir ve indirme sırasını değiştirebilirsiniz.
  11. Anımsatıcı uygulamasında bir öğeye sert basarak saat ve konum ekleyebilirsiniz.
  12. Bildirim merkezindeki her şeyi silmek için en son başlığın sağ üstündeki çarpı işaretine sert basıp tüm bildirimleri sil seçeneğini silerseniz tüm bildirimleri silmiş olursunuz.
  13. Müzik koleksiyonunuzu ve çalma listenizi görmek için Arşive dokunun sayfanın üstünde sanatçı,albüm ve parça adına göre sıralamayı göreceksiniz, istediğiniz başlıkları menüye eklemek için sağ üstteki düzenleye dokunun , öğelerin sırasını değiştirmek için sağdaki çubuğu tutup sürükleyin.
  14. Bilgisayardan aldığınız veya internetten indirdiğiniz müzikler indirilen müzik adı altında toplanıyor.
  15. Müzik dinlerken bir sonraki parçayı görmek için ekranın alt kısmındaki küçük oynatıcıya dokunun genişleyen oynatıcıyı yukarı çekin,karıştır ve yinele seçeneklerini de burada görebilirsiniz.
  16. Satın alınan filmlerin kalite ayarlarını ayarlar>videolar menüsünden belirleyebilirsiniz.
  17. Bir metin içerisindeki herhangi bir kelime seçildiğinde ara komutu çıkıyor ara komutu seçilirse wikipedia,app store gibi kaynaklardan sonuçlar da gösteriliyor.Sonuçların kendi kişisel verileriniz den gelmesi için ayarlar>genel>spotlight araması>ara komutu sonuçları ayarını kapatın.
  18. Notlar uygulamasını artık başkaları ile birlikte kullanabilirsiniz.Herhangi bir notu açın insan kafası şeklindeki simgeye dokunun ve davetinizi nasıl göndereceğinizi seçip alıcı bilgilerini yazın.Notu yazan kişi paylaşabilir diğer katılımcılar paylaşamaz,katılımcılar iOS kullanmıyorsa notu düzenlemek için icloud.com sayfasına yönlendirilecekler.
  19. Kişiler uygulamasını açın , kişiyi açıp adının altındaki simgelere basılı tutun , o kişiyle iletişim kurabileceğiniz tüm yöntemleri göreceksiniz.
  20. Telefonun rahatsız etme özelliği ile istemediğiniz saatlerde kişilerin size ulaşımını engelleyebiliyorsunuz ama özel kişiler için,kişiler de kişiyi bulup düzenleye dokunun sonra zil tonu veya sms tonu satırına dokunup acil durum kestirmesini açın.
  21. Saat uygulamasındaki yatma zamanı özelliği ne zaman yatmanız gerektiğini size bildiriyor.Yatma zamanı ekranında seçeneklere dokunun yatma uyarısı almak istediğiniz günler,ne kadar önce uyarı almak istediğinizi ve uyanma sesini belirleyebilirsiniz.
  22. iOS 10 fotoğraflarınız da ki kişilerin yüzlerini otomatik gruplandırıp Kişiler albümüne ekliyor.Kişinin yüzüne dokunup adını yazabilirsiniz ve kişiyi içeren diğer fotoğrafları görebilirsiniz.
  23. Fotoğraflar uygulaması yüzünü tanıyamadığı kişileri kişiler ekranında göstermeyebilir, bu kişileri görmek için en alttaki kişi ekle düğmesine dokunun, albüme ekleyeceğiniz kişileri seçip ekle ye dokunun , aynı kişiye ait birden fazla yüz görürseniz ikisini seçip birleştir seçeneğine dokunun.
  24. Fotoğraflar sadece kişiler ile sınırlı kalmıyor,sahne,nesneler,hayvanlar da taranıp tanımlanıyor örnek olarak kedi yazarak içerisinde kedi olan fotoğrafları bulabilirsiniz.
  25. Albümler içindeki yerler albümü ise fotoğrafların çekildiği yerlere göre gruplayıp harita üzerinde gösteriyor. Haritadaki bir fotoğrafa dokunun orada çekilen diğer fotoğrafları görebilirsiniz.
  26. iOS 10 ile yüklü olan ve kullanmadığınız uygulamaların bazılarını kaldırabiliyorsunuz.İpuçları,borsa ve hava durumu uygulamalarını kaldırabilirsiniz.Uygulamayı kaldırmak için uygulama simgesine basılı tutup X'e basmanız yeterli.


Yorumlar

Popüler Yayınlar