Kod yazmayı öğrenmenin yolları



yazilim

Kod yazmayı öğrenmenin yolları 

Kod yazmak için en iyi dil diye soranlar oluyor, en iyi dil diye bir şey yok. Bazı programlama dilleri biraz daha kullanıcıya yakın.Kod yazmak için neden kod yazmak istediğinizi sorgulamanız gerekir.Yani profesyonel olarak mı yazacaksınız yoksa hobi amaçlı olarak mı bunu belirlemeniz lazım.Profesyonel olarak yapacaksanız kurslar ve okullardan faydalanmanız gerekirken hobi olarak yapacaksanız internet üzerinden birçok döküman ve videolardan yararlanabilirsiniz.Profesyonel olarak kod yazma işi zaman ayırmanız gereken bir diğer husus.

Android programlama yapacaksanız Java dilini öğrenmeniz gerekir.
Windows tabanlı bir programlama için ise C programlama dilini öğrenmeniz gerekir.Tabii bu programlama dillerinden farklı diller de bulunmakta. Pascal, Delphi, iOs için swift tarzı programlar kod yazmak için kullanılan bilinen programlar



Kod yazmak için hangi programlama dilini seçerseniz seçin kod yazmak işi sabır gerektiren bir iş olup pratik yaparak konuyu kavramak açısından önemlidir.Konuyu iyi şekilde kavramak için öğreneceğiniz programlama dilinin temelinden başlamanız önemli ve öğrendiklerinizi benzer örnekler yaparak pekiştirmeniz faydanıza olacaktır. 


Kod yazmanın temelinde, özellikle çocuklar için kod yazmayı geliştirmek amaçlı olan bazı sitelerden faydalanabilirsiniz.Bu siteler her yaştan insana kod yazmayı sevdiren ve öğreten bir yapıya sahip, bu tarz siteleri inceleyip görebilirsiniz.

Code combat : Programlama dili bilmeyen kişilere bile kod yazmayı öğreten oyun temalı bir site 

Code monkey : Codecombat gibi oyun temalı kod öğrenme sitesi

Geleceği yazanlar : Turkcell'in sorumluluk projesi olan Geleceği Yazanlar ile Türkiye'nin yazılım seferberliğini başlattı. Henüz başlangıç seviyesinde olan yazılımcıların bile projeye katılması mümkün., bunun için siteye üye olunması yeterli.

Kodlama kurslarına katılarak kod yazma işleminde bir ileri seviyeye çıkabilirsiniz. Bunun için üniversitelerin çevrimiçi dersleriyle yada internet üzerinden ücretsiz kurslarla kendinizi geliştirebilirsiniz.

Programlama kitapları edinin.Kitaplar hala en önemli eğitim yardımcımız.
Ücretsiz e-kitaplar edinebilirsiniz. GitHub web sitesinde çok sayıda ücretsiz programlama kitabı bulunmakta bir göz atın derim.



Başkalarının yazmış olduğu kodları inceleyin.Yani yazılan kodları satır satır incelemek ve ne işe yaradığını öğrenmek işinize yarayacaktır.

Kod yazan arkadaşınız yada bir tanıdığınız varsa ondan destek isteyin.Sorunlarınızı daha kolay çözebilirsiniz.









Yorumlar

Popüler Yayınlar