Windows 10 hata ve çözümleri

windows 10 logo
Windows 10 hata ve çözümleri



1.       Varsayılan uygulama sorunu: Windows 10 ile birlikte Varsayılan uygulamalarınızı ayarlamanız gerekiyor aksi taktirde Windows kendi uygulamalarını ayarlıyor. Bu durumu düzeltmek için Başlat>ayarlar>sistem>varsayılan uygulamalara giriş yapın buradan hangi dosyanın hangi uygulama ile çalışacağını ayarlayın.


windows 10 başlat

windows 10 ayarlar

windows 10 varsayilan uygulamalar

2.    Uyumluluk sorunu: Windows 10 ile birlikte Açılmayan eski  programlar olabiliyor. Bu sorunu gidermek için uyumluluk  sorunu gidermeyi kullanacağız. Programı açmak için kullandığınız simgeye farenin sağ tuşu ile tıklayın, uyumluluk sorunu gidermeyi seçin. Açılan ekrandan “Önerilen ayarları deneyin” seçeneğini seçin ve  “programı sına” seçeneğini seçin ve programın açılmasını bekleyin. Programınız açılırsa programı sına seçeneğinin altındaki “ileri” tuşuna basın ve gelen ekrandan “Evet,bu ayarları bu program için kaydet ”seçeneğini seçin ve işlem bu kadar. Programınız açılmaz ise programın internet sitesinden güncellemelerine bakın.
windows 10 bilgisayar ozellikleri


windows 10 uyumluluk

windows 10 uyumluluk2


3.       Sürekli yeniden başlatma isteği : Windows 10 güncellemeler sonrası bazı bilgisayarlarda sürekli yeniden başlatmaya sebep oldu. Eğer böyle bir sorununuz varsa  başlat>ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik yolunu takip edin açılan ekrandan kurtarma seçeneğine gelin .Bu ekrandan bilgisayarınızın ilk haline getirmek ve bu işlem sırasında dosyalarınızı kurtarmak yada silmek isterseniz “Bu bilgisayarı sıfırla” seçeneğini seçin.
windows 10 başlat

windows 10 ayarlar


windows 10 sifirlama



4.       DVD oynatma hatası: DVD takılı olsa dahi DVD yi göremeyen bir Windows hatası. sorunun çözümü eğer Windows 7 yada Windows 8 sürümlerinden birisinden Windows 10 a geçtiyseniz Microsoft Mağazasından indirebilirsiniz. 




5.      Hafıza düşük uyarısı: Hafızanın boş olmasına rağmen, işletim sisteminin düşük hafıza uyarısı vermesi. Bu dorunun çözümü için Başlat>ayarlar açılan ayar ekranının sağ üst köşesindeki arama kısmına “performans” yazarak gelen arama sonuçlarında ki “windowsun görünümünü ve performansını ayarla” seçeneğini seçin , açılan ekrandan “gelişmiş” tabına geçin ve “Sanal bellek” altındaki “değiştir” butonuna tıklayın , açılan ekrandaki “tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet” seçeneğinin işaretini kaldırın. Windows 10’un yüklü olduğu sürücüyü seçin , alt kısımdaki “özel boyut” seçeneğini seçin ve istediğiniz boyutları girin.

windows 10 başlat

windows 10 performans

windows 10 performans secenekleri

windows 10 sanal bellek

6.      Windows 10’un yavaş açılma sorunu:  Bilgisayarın hızlı açılması için açılıştaki kullanmadığınız programları devre dışı bırakmalısınız. Bunu yapmak için ekranın alt kısmında bulunan “görev çubuğuna”  farenin sağ tuşu ile bir kez tıklayın, açılan menüden ” görev yöneticisini” seçin, açılan menüden “Başlangıç” sekmesine geçin ve istemediğiniz programları seçip , sağ alt köşedeki  “Devre dışı bırak ” tuşuna basın. Devre dışı bıraktığınız programları tekrar açmak için aynı yolu takip ederek “etkinleştir” tuşuna basın

windows 10 gorev cubugu

windows 10 gorev yoneticisi


7.       Windows Mağaza uygulamaları yüklenmiyorsa: Bu sorunu çözmek için , başlat düğmesine sağ tıklayıp çalıştır seçeneğini seçin yada klavye kısayolu Win+R tuşlarına basın açılan kutucuğa “wsreset.exe” yazıp tamam tuşuna basın ve Windows mağazasının açılmasını bekleyin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar