Windows 10 kurulumu nasıl yapılır ?

Windows 10 Kurulumu Nasıl Yapılır ?

Windows 10 Kurulumu yapmak için Bir DVD ye  yada USB Flash diske ihtiyacınız var.Bu yazımızda DVD üzerinden Windows 10 Kurulumu nasıl yapılır onu anlatacağız.
Bilgisayarımız açıyoruz ve CD/DVD sürücümüze Windows 10 Kurulumu DVD sini yerleştriyoruz.
Bilgisayarınız açılış olarak DVD sürücünüz seçili değil ise ilk olarak , bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek Bilgisayarınızın önyüklemesini değiştirmeniz gerekiyor.

Bilgisayarınızın açılışını ayarladıysanız Windows 10 Kurulumuna geçiyoruz.

Windows 10 Kurulumu ilk ekranı aşağıdaki gibi , buradan windowsun dil ayarını Tükçe, Saat ve para biçimini Türkçe ve klavye giriş yöntemini Türkçe Q olarak belirledik .Kendinize ait ayarlamaları yapıp ileri yazan butona basıyoruz.
windows 10 kurulum-1
Bir sonraki ekranda ise bilgisayarınızda daha önceden kurmuş olduğunuz Windows 10 işletim sistemi var ise onu onarmak için bir seçenek bulunuyor.Biz yeni kurulum yapacağımız için Şimdi yükle seçeneğini seçiyoruz.
Windows 10 kurulumu işlemine deva ediyoruz , bu ekranda ise karşımıza Windows ürün anahtarını girmemizi istiyor.Bu ekranda satın almış olduğunuz Windows 10'un ürün anahtarını girebilir, dilerseniz Atla diyerek bu ekranı geçip , kurulum sonunda ürün anahtarını girebilirsiniz.
windows 10 kurulum-3
Bu ekranda ise microsoft yazılım lisansı koşulları yazısı karşınıza çıkıyor.Ekranın sol alt kısmında Lisans koşullarını kabul ediyorum yazısını işaretleyip ileri diyoruz.
windows 10 kurulum-4
Lisans koşullarını kabul ettikten sonra karşımıza ne tür bir kurulum yapacağımızı soran bir ekran geliyor.Bu ekranda hali hazırda kurulu olan bir işletim sisteminiz var ise Yükselt seçeneği ile Windows 7 yada 8 gibi buradaki ayarlarınız ve dosyalarınız Windows 10 'a taşıyarak , format atmadan bir kurulum yapar. Özel seçeneğinde ise yeni bir windows 10 kurulumu yaparak bilgisayarınıza temiz kurulum yapar.Biz özel seçeneğini seçip devam ediyoruz.
windows 10 kurulum-5
Kurulum türünü seçtikten sonra , windowsun nereye yükleneceğini seçme ekranına geçiyoruz.Burada ki Yeni seçeneği ile Harddiskinizi boyutunu ayarlayabilir ve bölümlere ayarlayabilirsiniz. Sil seçeneği ile harddiskinizi silip yeniden biçimlendirebilirsiniz.Bizim harddiskimiz 60 GB olup ve içi boş olduğundan ileri seçeneği ile kuruluma geçiyoruz.
windows 10 kurulum-6

Windows Yükleniyor

Windows 10 Kurulumu'nun yükleniyor ekranında , Windows dosya kopyalama ve kurulumlarını otomatik olarak gerçekleştiriyor.
windows 10 kurulum-7
Windows , kurulum işlemini tamamladıktan sonra ürün anahtarını girmeniz için tekrar benzer bir sayfa açacak yine de ürün anahtarını girmeden ileri diyerek geçebilirsiniz.
windows 10 kurulum-8
Ürün anahtarı sayfasından sonra karşınıza başlangıç ayarlarını yapacağınız ekran geliyor. Bu ekranda hızlı ayarları kullan seçeneğini seçerek geçin.
windows 10 kurulum-9
Bu bilgisayarın sahibi kimdir? Bu ekranda iş yerime veya okuluma ait seçeneği, bir domain ortamı var ise bu seçeneği seçin. Biz ev kullanıcısı olduğumuzdan Sahibi benim seçeneğini seçeceğiz.Burada dikkat etmeniz gereken husus, eğer bilgisayarın interneti aktif ise Sahibi benim seçeneğini seçtiğinizde sizden bir microsoft hesabı kullanmanızı isteyecektir. Microsoft hesabı kullanmadan kendi adınıza özel kullanıcı açmak için, internetinizi kapatıp Sahibi benim seçeneğini seçip Sonraki yazısına basın.
windows 10 kurulum-10
İnterneti kapatıp , Sahibi benim seçeneğini seçip sonraki ekranda karşımıza,Bir sorun oluştu ekranı açılıyor burada atla diyerek bu ekranı geçiyoruz.
windows 10 kurulum-11
Son ekranımızda ise artık kendimize bir kullanıcı adı ve şifre belirleyebiliriz.Bu işlemleri yaptıktan sonra ileri diyerek kurulumu tamamlıyoruz.
windows 10 kurulum-12
Kaynak : Tvtekno.net

Yorumlar

Popüler Yayınlar