IOS 10’da E-Posta İle Bir defada Beşten Fazla Fotoğraf Nasıl Paylaşılır

IOS 10’da E-Posta İle Bir defada Beşten Fazla Fotoğraf Nasıl Paylaşılır


IOS 10’da E-Posta Kullanımı
Apple, bir seferde beşten fazla resim göndermenize izin vermeyecektir; bu da bazı ciddi paylaşım sorunlarını çözebilir. İşte bazı geçici çözümler.
OS’un yıllar içinde teslim ettiği tüm değişiklikler ve geliştirmeler için yine de Apple tarafından uygulanan merak uyandırıcı bir sınırlama var.
Bir kişiye e-postayla beşten fazla fotoğraf göndermek isterseniz yapamazsınız.
Bir geziden, düğünden, sahildeki günlerden veya diğer fotoğraflara değer olan olaylardan büyük miktarda fotoğraf paylaşmak istediğinizde bu oldukça büyük bir sorundur.Apple iOS 9’daki bu kısıtlamayı kaldırdı, ardından iOS 10’a geri getirdi!
Tek seçeneğinizin birden fazla beş fotoğraflı e-posta göndermek olduğunu düşünebilirsiniz. En iyi ihtimalle bir zorluk çekeceksiniz ancak bu kısıtlamaya karşı çözüm bulmak için daha kolay yollar vardır.
Normalde, e-posta-fotoğrafları işlemi şöyle gerçekleşir: Fotoğraflar uygulamasını çalıştırın, bir ile beş resim arasından seçim yapın, Paylaş simgesine ve ardından Posta’ya dokunun.
Bununla birlikte, beşten fazla fotoğrafı seçerseniz, görünen menüde Posta’yı artık göremezsiniz. Mesaj hala var – IOS, bu beş fotoğraflı kısıtlamanın metin mesajlarına dayatılmamaktadır.
IOS 10, aynı anda beşten fazla fotoğrafı e-postayla göndermenize izin vermez, ancak Kopyala‘ya dokunabilir, ardından bir e-postanın gövdesine istediğiniz sayıda fotoğrafı yapıştırabilirsiniz.
Kopyala yerine dokunun. Şimdi Mail uygulamasına gidin, yeni bir mesaj oluşturun, ardından pano içeriğini ,fotoğraflarınızı  yapıştırın. Yapıştırmaya alışkın olanlar için, önce imlecinizi e-postanın gövdesine koyun, sonra bir açılır menü görünene kadar bu imleç üzerinde uzun dokunun. Yapıştır’a hafifçe dokunun ve tamam.
Bu yöntemin dezavantajı , alıcının , eklenen, iliştirilen tüm fotoğrafları içeren bir e-posta alabilmesi. Alıcının posta istemcisine bağlıdır.

AirDrop Kullanımı

Apple’ın sıklıkla gözden kaçırılan dosya paylaşım aracı, fotoğraf paylaşımında iyi çalışıyor ancak birkaç uyarı var. Birincisi, alıcının  fiziksel olarak yakınında olmalısınız. Bu uzun mesafeli bir çözüm değildir.  Bir grupla birlikte olduğunuzda herkes için gayet iyi.
İkinci olarak, AirDrop yalnızca diğer iOS kullanıcılarıyla çalışır; Android arkadaşlarınızla paylaşmanın başka bir yöntemi bulmanız gerekecek.
Bu gereksinimleri karşıladığınızı farz edersek, işlemde yer alan tüm cihazlarda hem Bluetooth hem de Kablosuz özelliği etkinleştirildiğinden emin olmanız gerekir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar